• Utskrift
  • Print

 

Nyhet 2010

   
Turbok Buskerud Sør

”Turbok Buskerud sør” er på 208 sider og tar deg med på turer rundt i kommunene Hurum, Røyken, Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Modum til alle årstider. 
Her kan du rusle langs strendene ved Oslofjorden eller Drammensfjorden, padle på stille vann eller elver, bestige de høyeste topper til fots eller på ski og sykle i marka eller nede i kulturlandskapet på stille bygdeveier. Og opplevelsene kan være mange. Alt fra en tiur som flakser opp med tunge vingeslag i gammelskogen og dompapens fløytelignende toner en kald vinterdag til grønne ”bregnejungler” nede i edelløvskogen og frodig orkidéblomstring i kalkfuruskogen sommerstid. 
Natur- og friluftsområdene i nedre del av Buskerud er mangfoldige og flotte, og her beskrives 50 turer. Hver tur er ledsaget av en informativ tekst, delikate bilder, kart med turrute og ei faktaramme.

Klikk her og se et utdrag fra boka. 
   
     
Europas naturskatter

For første gang har Forlaget Tom & Tom utgitt ei utenlandsk bok på norsk. Vi har vært så heldige å få bokrettighetene til ”Wild Wonders of Europe” i Norge, så i begynnelsen av mai 2010 ga vi ut ei fantastisk bok som heter ”Europas naturskatter”. Boka som distribueres over hele Europa på mange språk, er en fantastisk presentasjon av europeisk natur, fotografert av 69 fotografer på 125 oppdrag i alle Europas land - gjennom prosjektet Wild Wonders of Europe (se www.wild-wonders.com). ”Europas naturskatter” er utvilsomt årets vakreste bok i 2010, og dette er det største fotobaserte naturvern-initiativet som noen gang er gjennomført. Dette har resultert i en unik bildebank på nesten 200 000 bilder av Europas naturarv. I tillegg til denne boka presenteres også prosjektet gjennom en rekke utendørs- og innendørs utstillinger, AV-show, TV-programmer og forelesninger.

Boka er til salgs NÅ i butikkene til Norli, Notabene og enkelte Libris. Boka er i stort praktbokformat på 288 sider, men koster KUN KR. 398,-. Ta kontakt ved kjøp av større kvantum. Ypperlig gavebok for bedrifter og organisasjoner.

BESTILL BOKEN HER.
      

     

2009

   
100 norske kulturperler

Høsten 2009 lanserte Forlaget Tom & Tom boka ”100 norske kulturperler”. På 208 sider har vi samlet det flotteste og mest spennende Norge har å by på innenfor dette store og mangfoldige feltet, om det så er helleristninger, kulturlandskap, kirker, herregårder, småbruk, fiskevær, skip, jernbanestrekninger, gamle gruver, spektakulære bruer og veieanlegg. Alle fylker er representert, og boka spenner fra Lindesnes fyr i sør til Hamningberg i nordøst. Og mellom disse ytterpunktene ligger altså 98 andre perler, alt fra Det Kongelige Slott i Oslo, Nidarosdomen i Trondheim og Ishavskatedralen i Tromsø, samt mer ukjente perler som Gamle Hvam i Akershus, Helleren i Jøssingfjord, kulturlandskapet på Vest-Lista, Vågsberget handelssted, Folldal gruver, Tofte gård på Dovre, fiskeværet Halten og skoltebyen Neiden. Dette kan nesten kalles ”søsterboka” til ”100 norske naturperler” som kom i 2006, og som har solgt i over 20 000 eksemplarer! Forordet i ”100 norske kulturperler” er forøvrig skrevet av kultur- og kirkeminister Trond Giske.
   
     
Kongsbergboka

Denne boka inneholder 50 forskjellige lokaliteter som blir presentert ved hjelp av praktfulle fargebilder med korte tekster på både norsk og engelsk. Spennvidden i boka er stor fra vakre naturperler og friluftsområder til kulturminner, spennende arkitektur og ikke minst glimt fra teknologi-industrien. Kongsberg er kjent for sin flotte natur, sitt gode miljø og et rikt kulturtilbud knyttet opp til byens rike og spennende historie. I denne flotte boka blir du kjent med mye av dette mangfoldet, og her kan nevnes aktiviteter som Kongsberg Jazzfestival og Glogerfestspillene. Forfattere er Tom Helgesen og Tom Schandy, og duoen har også tatt de fleste av bildene i Kongsbergboka. Mange av bildene i denne boka er også tatt av Per Gustavsen (f. 1964). Han har vært ansatt ved Høyskolen i Buskerud, men har også bakgrunn som freelance journalist og fotograf. Dessuten har han vært aktiv i byens jazzklubb og jazzfestival i over 25 år.
   
     
Holleia-tiurens rike

Navnet Holleia får det til å bruse i blodet på ethvert friluftsmenneske. Dette er området som for snart 170 år siden ble udødeliggjort gjennom Peter Chr. Asbjørnsens legendariske historie ”En tiurleik i Holleia”. Fortsatt slåss tiurene om røyenes gunst i Holleia-skogene, men i dag med tømmerhoggeren, friluftsmannen og naturfotografen Arnt Berget som tilskuer. I denne boka som kom ut høsten 2009 forteller Berget ikke bare livshistorien til Svarten, Sjeiken, Saddam, Blair og de andre tiurene i Holleias dype skoger, men han gir også et høyst personlig portrett av dette skogområdet som ligger ”midt” i Buskerud, mellom Tyrifjorden og Krøderen i kommunene Modum, Krødsherad og Ringerike. Her kan du lese om alt fra dyreliv og planter til tømmerhogst, seterliv, mineralutvinning, gruvedrift og motstandskamp under krigen.  Kanskje kan bokas beskrivelse av områdets muligheter til friluftsliv og naturopplevelser bidra til at enda flere får øynene opp for disse spennende skogtraktene med sine mange historier og sagn. Bokas 176 sider er krydret med forfatterens flotte naturbilder, men her er også mange svart-hvittbilder av stor historisk interesse.
   
     
Fuglelivet i Øvre Eiker

Forlaget Tom & Tom gir også ut bøker som Tom Helgesen og Tom Schandy ikke skriver selv. Det er ”Fuglelivet i Øvre Eiker” fra NOF Øvre Eiker lokallag (utgitt 2009) et godt eksempel på. Her dokumenteres et utrolig rikt fugleliv i en liten innlandskommune. Status for fuglenes bidrag til det biologiske mangfoldet i kommunen presenteres her for publikum gjennom 240 sider og nær 250 fargebilder. Vi får en detaljert gjennomgang av de 258 artene som er observert i kommunen og med status for hver enkelt arts forekomst. Dette utdypes også gjennom kapitler om endringer i fuglefaunaen, høydepunkter på observasjonsfronten og omtale av rødlistearter.
I denne boka kan du også lære mere om naturen i kommunen ved å lese om følgende temaer: Naturgrunnlaget, historien - fuglelivet i gamle dager, om fugl og fuglekikking, fugletårnet ved Fiskumvannet, fuglelivet året rundt, ringmerking og foreningens historie. En rekke av foreningens medlemmer og støttespillere har bidratt med tekst og bilder, blant andre Olav Såtvedt, Arne Nævra, Anders Hals, Dagfinn Kolberg og Tom Schandy.
   

     

2008

   
Drammensvassdraget – fra fjell til fjord

Forlaget Tom & Tom gav ut praktverket ”Drammensvassdraget – fra fjell til fjord” i 2008. Forfattere av boka er Tom Helgesen, Tom Schandy, Svein Grønvold og Tor Møllebak. Regnet i vannføring er dette Norges nest største vassdrag, og nedslagsfeltet ligger i hele seks forskjellige fylker. I denne boka beskriver de fire forfatterne vannets vandring fra høyfjellet til endepunktet i Drammensfjorden. Før vannet kommer så langt har det passert gjennom store innsjøer som Randsfjorden, Sperillen, Tyrifjorden, Krøderen, Soneren og Eikeren. Boka har med masse informasjon om tømmerfløting, båtruter, kraftutbygging, treforedlingsindustri, fiske, rekreasjon, natur og friluftsliv i vassdragets nedslagsfelt. ”Drammensvassdraget – fra fjell til fjord” med sine 240 sider er rikt illustrert med over 300 bilder pluss ti kart som dekker vassdraget. I tillegg til forfatternes egne bilder rommer boka også en mengde gamle historiske bilder, blant annet tatt av de kjente fotografene Axel Lindahl og Anders Beer Wilse som reiste rundt i landet og fotograferte på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.
 
   
     
Antarktis – natur og historie ved verdens ende

Dette er boka om Antarktis, utgitt i 2008. Her kan du på de 220 sidene lese om naturen og dyrelivet, om øyene rundt kontinentet og om polarheltenes fascinerende historie. Forskning og klimaendringer har også sin naturlige plass. Boka er rikt illustrert med historiske bilder og fantastiske naturbilder. Forfatter og hovedfotograf er Tom Schandy. Boka har vært hovedbok i Bokklubben Villmarksliv.
   
     
100 rariteter i norsk natur

Det er ikke bare i regnskogene i varmere strøk det finnes merkelige livsformer. I denne boka forteller Tom Schandy og Arild Hagen historien til 100 rariteter i norsk natur (utgitt i 2008), her er insekter, sjødyr, amfi bier, krypdyr, fisker og pattedyr i skjønn forening. Ledsaget av flotte bilder, de fleste tatt av forfatterne selv, er dette en pirrende familiebok på 232 sider. Boka har vært hovedbok i Bokklubben Villmarksliv.
   

     

2007

   
Naturperler i Oslo og Akershus

Oslo og Akershus har mye flott natur å by på. Her er store elver, dype ravinedaler, vakre innsjøer, variert kulturlandskap, eventyrlige skogområder og ikke minst Oslofjordens mange perler som inneholder det største biologiske mangfoldet i landet. For første gang har denne variasjonen av vakker natur blitt samlet mellom to permer, og i denne boka kan du bli med på en rundtur til naturperlene i Oslo og Akershus. Området som blant annet kan skryte av alt fra Fjellsjøkampen (812 moh), Mjøsa og Nordmarka til Glomma, Akerselva og Håøya i Oslofjorden. I boka er også alle områder vernet etter naturvernloven omtalt.

Denne boka inneholder ett kapittel fra hver av de 23 kommunene hvor tilhørende kommunekart viser hvilke spennende perler som er beskrevet. På de 240 sidene kan leserne boltre seg i interessante tekster om landskapet, turmuligheter, pattedyr, fugler, fisk og blomster. Det hele er ledsaget av mer enn 300 vakre fargebilder.
    


100 Norske naturperler


"100 Norske naturperler" er den optimale boka for alle som er glade i norsk natur. Her beskrives de flotteste av landets naturperler, fra fjord til fjell, fra kyst til innland. Du kan bli med på vandringer over den bølgete Finnmarksvidda, dyppe tærne i skjærgården på Sørlandet, rusle i gammelskogen i det innerste av Nordmarka og gå til toppen av Galdhøpiggen. Alle Norges nasjonalparker er med i boka, og det samme er velkjente turiststeder som Preikestolen, Geiranger, Jostedalsbreen og Nordkapp. Men her finnes også beskrivelser av mer ukjente naturperler som for eksempel mystiske Reinøya i Porsanger, fuglerike Hitra i Trøndelag, urskogen i Drægnismorki-Yttrismorki, Jutulhogget i Hedemark og kulturlandskapet på Jeløya i Østfold. Den lettfattelige teksten i hvert kapittel avsluttes med en faktaramme hvor de viktigste opplysningene er samlet. Boka er rikt illustrert med over 360 praktfulle fargebilder tatt av Norges fremste naturfotografer. Bli med på en 288 siders fantastisk reise rundt i Norge.
   


100 Natural Wonders of Norway


is the ideal book for everyone who loves Norwegian nature. It contains the most splendid areas of natural scenic beauty from fjords to mountains, from coast to interior. The book takes you on a walk over the gentlyundulating Finnmarksvidda Plateau, along the idyllic coast of the Southern Norway for a dip in the sea, through the old forest in the depths of Nordmarka and to the top of Norway's highest mountain, Galdhøpiggen. While including all Norway's national parks and famous tourist attactions such as Preikestolen, Geiranger, the Jostedalbre Glacier and the North Cape, the book also describes more mysterious places, for example, the island of Reinøya in Porsanger, Hitra Island in Trøndelag and its abundance of birds, the primeval forest at Drægnismorki-Yttrismorki, the Jutulhogget Canyon in Hedemark and the traditional cultivated landscape on the island of Jeløya in Østfold. The text is easy to follow and each chapter has an inset offacts with the most important information. The book is lavishly illustrated featuring over 240 magnificent colour photographs taken by Norway's leading nature photographers. Join us on a fantastic journey through Norway.
   
Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS