Skiturer i Drammenstratene

Bli med Tom Helgesen på 61 flotte skiturer i skog- og friluftsområdene i Drammensdistriktet. Det vil si skogområdene i kommunene Asker, Lier, Drammen, Holmestrand, Øvre Eiker og Modum. I dagligtale snakker vi om Vestmarka, Kjekstadmarka, Røysjømarka, Svelvikmarka, Østskauen, Vestskauen, Konnerudmarka, Strømsåsen, Mjøndalsskauen, Finnemarka, Holtefjell og Ormåsen. I tillegg vil det bli noen smakebiter fra litt mer høytliggende områder
under to timers kjøring fra Drammen. Dette er områder der snøen og skiføret starter tidlig og slutter seint, som Skrimfjell, Blefjell, Norefjell/Haglebu, Vassfarfjella i Flå, Vikerfjell og Krokskogen. Da vil også kommunene Kongsberg, Flesberg, Sigdal, Krødsherad, Flå, Ringerike og Hole bli berørt.

Mange går gjerne den samme skituren hver helg, men i vårt område finnes det utallige variasjonsmuligheter når det gjelder skiturer. Det skal denne boka prøve å vise. Boka er på 240 sider, rikt illustrert med fargebilder, kart og faktarammer.

Tom Helgesen

Født i 1958 og bor i Drammen der han jobber som lærer i grunnskolen og som frilansjournalist, forfatter og fotograf for aviser og tidsskrifter.

Tom har gitt ut flere bøker med lokal tilknytning innen områdene natur, kultur og friluftsliv, blant annet bestselgerne «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Tom Helgesen har vært aktiv politiker i mange år og er kjent som ihuga friluftsmenneske og en ivrig naturverner.

Utdrag fra boka

Side 78 – 83