Drammensvassdraget

Regnet i vannføring er Drammensvassdraget landets nest største vassdrag, og nedslagsfeltet ligger i hele seks forskjellige fylker. I denne boka kan du bli med de første vanndråpene oppe ved Hallingskarvet, på Hardangerjøkulen, inne på Filefjell og i Valdres, for deretter å følge vannets spennende ferd langs Hallingdalselva, Snarumselva, Begna, Etna, Dokka, Randselva, Storelva, Simoa, Eikerenvassdraget og Drammenselva fram til Drammen Havn. Før vannet kommer så langt, har det passert gjennom store innsjøer som Randsfjorden, Sperillen, Tyrifjorden, Krøderen, Soneren og Eikeren.

Du kan lese om tømmerfløting, båtruter, kraftutbygging, treforedlingsindustri, fiske, rekreasjon, natur og friluftsliv. Boka er rikt illustrert med over 300 fargebilder og historiske bilder i svart/hvitt pluss ti kart som dekker vassdraget. Gjør som de fire forfatterne har gjort, la deg føre med vannet fra fjell til fjord.

Tom Helgesen

Født i 1958 og bor i Drammen der han jobber som lærer i grunnskolen og som frilansjournalist, forfatter og fotograf for aviser og tidsskrifter.

Tom har gitt ut flere bøker med lokal tilknytning innen områdene natur, kultur og friluftsliv, blant annet bestselgerne «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Tom Helgesen har vært aktiv politiker i mange år og er kjent som ihuga friluftsmenneske og en ivrig naturverner.

Tom Schandy

Født i 1962 og bor i «kulturhovedstaden» Vestfossen. Han er utdannet biolog ved Universitet i Oslo og arbeider på heltid som frilansfotograf, forfatter og redaktør.

Tom har gitt ut ni bøker og var medforfatter og hovedfotograf på bestselgerene «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Tom Schandys bilder har vunnet internasjonale priser og distribueres gjennom bildebyrået Samfoto i Oslo. Han er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og har i en årrekke vært leder i Norske Naturfotografer (NN)

Svein Grønvold

Svein Grønvold er født 1953, bosatt i Ski og utdannet natur- og miljøvernkandidat fra Telemark distriktshøgskole. Arbeider i dag på heltid som fotograf, forfatter og grafisk designer. Han er medlem av Norske Natur­fotografer (NN), BioFoto, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og selger sine bilder gjennom bildebyrået Samfoto. Grønvold har vært hovedredaktør, medforfatter og fotograf for en rekke «praktbøker» om fjell og fjellvandring, bl.a. Jotunheimen. «Fra hytte til hytte» (1997), «Hardangervidda. Fra hytte til hytte» (1992), «Skarvheimen. Fra Bygdin og Tyin til Aurlandsdalen og Finse» (2001), «Rondane og Femundsmarka med tilgrensende fjellstrøk» (1995) og «Nordvestlandets fjellverden» (1990) m.fl.

Tor Møllebak

Tor Møllebak er født i 1945 og bor i Oslo der han arbeider som lærer i grunnskolen og fagbokforfatter og naturfotograf. Han er utdannet lærer og cand.mag. i samfunnsfag og er medlem av Norsk faglitterær
forfatter- og oversetterforening (NFF). Han var hovedredaktør for «Nordvestlandets fjellverden» (1990), «Rondane og Femundsmarka med tilgrensende fjellstrøk» (1995) og «Skarvheimen» (2001) samt medforfatter i «Hardangervidda. Fra hytte til hytte» (1992) og «Jotunheimen. Fra hytte til hytte» (1997), alle på Gyldendal Norsk Forlag.