Med Sjumilsstøvler

– Mellom Drammen, Eiker og Sande

Nå er den klar, boka ”Med sjumilsstøvler – mellom Drammen, Eiker og Sande”.

Vestskauen, Mjøndalsskauen, Konnerudmarka og Strømsåsen. Kjært barn har mange navn, og dette er boka som omhandler skogområdet mellom Drammen, Eiker og Sande. Ta på sjumilsstøvlene og bli med på en vandring gjennom spennende historie og vakker natur til alle årstider. Fra 2020 er det kommunene Drammen, Øvre Eiker og Holmestrand som deler disse naturherlighetene. Gjennom bokas mange kapitler som er illustrert med flere hundre fargebilder og en rekke temakart, kan du bli bedre kjent i dette området.

Ingen andre steder i Norge vokser det så mange orkidéarter som nettopp her. Her er det også et variert dyre- og fugleliv, så med litt flaks kan du også støte på en vakker kronhjort, eller høre plasket når beveren dukker under vann. På våren høres orrhanens bulder og tiurens knepping. Her er spennende topper, to har til og med sitt eget utsiktstårn. Her finnes gode fiskevann, jaktmuligheter, spennende naturreservater, gamle setre og fraflyttede boplasser. Her gjemte mestertyven Ole Høiland seg, og her vandret dikteren Herman Wildenvey og fikk inspirasjon fra naturen. I det samme skogområdet finnes også mange spor etter flere hundre år gammel bergverkshistorie.

Vinterstid kan du gå milevis på skitur i godt preparerte og sammenhengende skiløyper. Eller du kan prøve krevende konkurranseløyper fra Konnerud. Om sommeren kan man vandre på DNTs blåmerkede stier gjennom marka, eller man kan velge sine egne små stier og gå etter kart. Sykkelmulighetene er store på nettet av skogsbilveier, og i boka er der flere turer beskrevet både med kart og tekst.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Forlaget Tom & Tom (Tom Schandy og Tom Helgesen) og DNT Drammen og Omegn.

Tom Schandy

Født i 1962 og bor i «kulturhovedstaden» Vestfossen. Han er utdannet biolog ved Universitet i Oslo og arbeider på heltid som frilansfotograf, forfatter og redaktør.

Tom har gitt ut ni bøker og var medforfatter og hovedfotograf på bestselgerene «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Tom Schandys bilder har vunnet internasjonale priser og distribueres gjennom bildebyrået Samfoto i Oslo. Han er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og har i en årrekke vært leder i Norske Naturfotografer (NN)

Tom Helgesen

Født i 1958 og bor i Drammen der han jobber som lærer i grunnskolen og som frilansjournalist, forfatter og fotograf for aviser og tidsskrifter.

Tom har gitt ut flere bøker med lokal tilknytning innen områdene natur, kultur og friluftsliv, blant annet bestselgerne «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Tom Helgesen har vært aktiv politiker i mange år og er kjent som ihuga friluftsmenneske og en ivrig naturverner.