Norske Pattedyr

Dette er ei bok som fyller kunnskapsbehovet om pattedyrene på en ny og bredt anlagt måte. Her kan du lese om dyrenes fantastiske tilpasninger til sine omgivelser, om deres daglige gjøremål og pikante detaljer fra deres familieliv. Boka presenterer interessante forskningsresultater og gir deg oppdatert informasjon om artenes bestandsstatus og trusler. Men samtidig ser vi også bredt bakover i tiden og belyser dyrenes plass i sagn, eventyr og navnetradisjoner. NORSKE PATTEDYR er et samarbeidsprosjekt mellom Tom Schandy og Pål Hermansen, to av Norges mest profilerte og internasjonalt premierte Naturfotografer og naturbokforfattere.

Tom Schandy

Født i 1962 og bor i «kulturhovedstaden» Vestfossen. Han er utdannet biolog ved Universitet i Oslo og arbeider på heltid som frilansfotograf, forfatter og redaktør.

Tom har gitt ut ni bøker og var medforfatter og hovedfotograf på bestselgerene «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Tom Schandys bilder har vunnet internasjonale priser og distribueres gjennom bildebyrået Samfoto i Oslo. Han er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og har i en årrekke vært leder i Norske Naturfotografer (NN)

Pål Hermansen

Pål Hermansen (f. 1955) arbeider som natur- og kunstfotograf. Han er utdannet tannlege og homøopat ved siden av kunstutdannelse fra Robert Meyer Kunsthøgskole. I sitt arbeid fokuserer han i tillegg til klassiske naturbil der også på samspillet mellom menneske og natur, eksistensielle landskap og kreativ naturfotografering.

Pål Hermansen har skrevet og/eller illustrert ca. 40 bøker og er en av ti toppfotografer presentert i den internasjonale porteføljeboken Masters of Nature Photography, BBC/Natural History Museum 2013. Hans bilder har vært presentert i publikasjoner som National Geographic Magazine, ORION, GEO og BBC Wildlife Magazine. Hermansen er premiert i en rekke store internasjonale fotokonkurranser, som World Press Photo, Wildlife Photographer of the Year, Big Picture og European Nature Photographer of the Year