TIL TOPPS

– Med og uten Drillo

I denne bokas over 200 sider finner du beskrivelse av turer til over 50 topper i «gamle» Buskerud og nordre Vestfold. De fleste turforslagene er til fots, men noen ganger er de kombinert med sykkel. Her er også noen skiturforslag, gjerne der ski er et mer velegnet framkomstmiddel til toppen enn fjellstøvler og joggesko. Egil Drillo Olsen, sammen med tre turkamerater og kjentmann Tom Helgesen, starta jakten på de høyeste toppene i hver kommune i Buskerud for noen år tilbake. Alder og helse satte imidlertid en stopper for prosjektet som Tom Helgesen fullførte på egenhånd. I tillegg har han tatt med over 30 andre toppturer i boka, alt fra kystnære Høgås i Svelvik og Haraldsfjellet i Hurum, til høyfjellstopper som Blåbergi i Ål og Skogshorn i Hemsedal.

Vanskelighetsgraden på turene varierer veldig fra tur til tur, men kartet og turfaktaene på hvert oppslag viser både antall kilometer og noenlunde tidsforbruk. Noen turer er korte og går langs tydelige turveier og stier, mens andre er lange dagsturer med sparsomt eller ingen merking. Spennvidden på turene er stor, men alle gir store naturopplevelser og god fysisk trening. God tur!

Tom Helgesen

Født i 1958 og bor i Drammen der han jobber som lærer i grunnskolen og som frilansjournalist, forfatter og fotograf for aviser og tidsskrifter.

Tom har gitt ut flere bøker med lokal tilknytning innen områdene natur, kultur og friluftsliv, blant annet bestselgerne «Naturperler i Buskerud» og «Drammensboka». Er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Tom Helgesen har vært aktiv politiker i mange år og er kjent som ihuga friluftsmenneske og en ivrig naturverner.